16 Temmuz 2007 Pazartesi

Yağ aldırma ameliyatı - Liposuction

Liposuction, artık çok farklı ve eskiden tedavi edilemez denen bölgelere de uygulanabiliyor. Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Güner, liposuction ile artık yüz, yanak, gıdı, boyun, burun kenarları, meme, üst kol, sırt, yan karın, göbek üstü altı, bel, kalça, popo, basen, iç bacak, dış bacak, diz kapağı içi, dışı ve çevresi, ayak bilekleri ile dış genital bölgelerdeki fazla yağlardan kurtulmanın artık mümkün olduğunu belirtiyor. Özellikle meme ameliyatından korkan hastalar ya da iri göğüslü ama yakında doğum yapmayı düşünen gençler de kesisiz olarak liposuction ile tedavi edilebiliyor.

Yağlar başka amaçla kullanılabiliyor

Op. Dr. Hüseyin Güner, liposuction ile çok iri göğüsleri bile rahatlıkla küçülttüklerini belirtiyor: “Aynı seansta alınan yağların bir kısmı yüzdeki kırışıklıkların tedavisinde, dudak, çene, elmacık kemikleri üzerini ve popo büyütmede de kullanılabiliyor. Ameliyatı takiben özel bir bandaj ve korse kullanılıyor. Beşinci gün bandajları çıkarıp hastanın yıkanmasına izin veriliyor. Hasta korseyi birkaç gün ile bir ay arası süre kullanıyor.”

Korseler plaj mayoları gibi bir kumaştan yapılıyor. Hasta isterse korseyi çıkarmadan tuvalet ihtiyacını giderebiliyor.

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Hüseyin Güner, bu korselerin çok pratik olduğunu da sözlerine ekliyor: “Şişlikler bir aya kadar sürüyor, morarmalar ise ya hiç olmuyor ya da en çok 15 gün sürüyor. Tüm bunlara rağmen çoğu kez hasta birkaç saat ile birkaç gün içinde işlerinin başına dönebiliyor. Alınan yağ miktarı ve hastanın ağrısı ise bu süreyi belirliyor.”

Aşırı kilolarda ameliyatlar diyet ve egzersiz destekli olmalı

Liposuction ameliyatlarını birçok hastaya uyguladıklarını anlatan Op. Dr. Hüseyin Güner, kendilerine başvuranların büyük kısmının yıllardır her türlü diyete ve egzersize rağmen yok olmayan, yok olsa da ilk 1-2 kilo alma ile yeniden oluşan bölgesel fazlalıklardan şikayet eden kişiler olduğunu anlatıyor: “Bu hastalarda ameliyat sonuçları çok başarılı ve uzun süreli oluyor. Aşırı derecede şişman olanlarda başarı ve kalıcılık daha zor. Dolayısıyla ameliyatlar diyet ve egzersizle desteklenmeli.”

Hiç yorum yok: