17 Temmuz 2007 Salı

Meme Dikleştirme Hakkında Bilgiler

Hamilelik, emzirme ve yer çekimi etkileri nedeniyle yıllar içerisinde göğüslerde sarkama meydana gelmektedir. Cilt elastikiyetini kaybeder, şeklini yitirir ve ileriye olan mesafesi azalır. Bununla beraber meme başının etrafındaki koyu renkli cilt genişler.

Meme dikleştirme operasyonu meme küçültme operasyonundan daha küçük bir cerrahidir. Dikleştirme işlemi sırasında meme başının etrafındaki koyu renkli cildin boyutu küçültülür. Meme dokusunun hacmi yeterli ise şekil verilerek dikleştirmek mümkündür.

Memede hem sarkıklık hem de hacim kaybı varsa silikon protezler ile hacmi artırmak gerekir. Kadınlar bu farkı göğüslerinin sutyen içerisinde hacimlerine bakarak karar verebilir.

Bu operasyon göğüslerdeki sarkmayı durdurmaz sadece sarkma öncesi haline getirir. Eğer çocuk düşünüyorsanız bu operasyonu ertelemeniz daha mantıklıdır. 2–3 saat süren bir operasyondur. Hastanede 1 gün kalmak yeterlidir.

Çoğu eriyen dikişler olmak üzere erimeyen dikişler 10–15. gün alınır. 1 ay kadar sıkı sutyen giyilir. 2–4 ay sonra göğüslerin şekli oturur ve yara izleri söner.

Hiç yorum yok: